Laboratoria pasz
Zakres badań
- Pasze objętościowe (podstawowy skład chemiczny, frakcje włókna, wartość pokarmowa, parametry jakości zakiszania: kwas mlekowy, kwas octowy, azot amoniakalny, alkohol, ADIN oraz pH)
- kiszonka z kukurydzy
- kiszonka z trawy i lucerny
- kiszonka z roślin motylkowych z trawami
- Pasze objętościowe (podstawowy skład chemiczny, frakcje włókna, pH oraz wartość pokarmowa)
- kiszone ziarno kukurydzy
- siano łąkowe
- Pasze objętościowe (podstawowy skład chemiczny, frakcje włókna)
- TMR na bazie kukurydzy
- Nasiona i śruty (podstawowy skład chemiczny)
- nasiona zbóż i kukurydzy (w całości i śruty)
- śruta rzepakowa i sojowa
- nasiona roślin strączkowych i słonecznika
- mieszanki ww. nasion i śrut
Zielonka z kukurydzy (sucha masa)