
Prezes: Jan Zawadzki
Dyrektor Biura: Mieczysław Kopiczko
e-mail: m.kopiczko@pfhb.pl
tel. 661 808 003
adres: Jeżewo Stare 30, 16-080 Tykocin
NIP 7191576943 | REGON 525573034 | KRS 0001041671
Sąd Rejonowy w Białymstoku, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
numer konta do wpłat: 72 1600 1462 1735 4681 2000 0001
Zostań członkiem naszego związku!
Chcesz do nas dołączyć? Pobierz plik, wydrukuj. Wypełnioną deklarację członkowską przekaż nam osobiście lub wyślij na nasz adres:
Regionalny Związek
Producentów Mleka
i Hodowców Bydła na Podlasiu
„deklaracja członkowska”
Jeżewo Stare 30
16-080 Tykocin
Aktualności związkowe:
Wartości IE dla XII oceny WH już dostępne!
Zostały zaktualizowane rankingi zwierząt według wartości Indeksu Ekonomicznego oraz indeksu PF dla grudniowej oceny wartości hodowlanej z tygodniowym…
Jak duże mogą być krowie rogi?
Pierwsza trudność polega na tym, jak opisać wielkość rogów w sytuacji, gdy osadzone są na wyrastających z czaszki możdżeniach i mają rozmaite, mniej…
Colimastitis i co dalej?
Przed przystąpieniem do leczenia zapalenia typu coli należy oszacować szanse na jego powodzenie. Ważny jest stan zwierzęcia, objawy i najważniejsze:…
Rasa jersey – piękne mlecznice
Spośród wielu ras bydła rasa jersey uważana jest za jedną z bardziej urodziwych. Zwierzęta tej rasy o niewielkim kalibrze charakteryzują się…
GDT trzeci raz na plusie
W dniu 1 grudnia bieżącego roku notowania na Global Dairy Trade zakończyły się wzrostem ogólnego indeksu cenowego o 4,3%. Był to trzeci z rzędu wzrost…
Pierwszy e-pokaz wielkopolskich hodowców
Rok 2020 był rokiem, w którym była zaplanowana XIV już Regionalna Wystawa Zwierząt Hodowlanych w Pudliszkach. Jednak z powodu panującej pandemii…
Rynek mleka – listopad 2020
Zapraszamy do zapoznania się z wrześniowym raportem rynku mleka.
Wartości IE oraz indeksów rodowodowych w Twoim województwie
Centrum Genetyczne oblicza wartości m.in. Indeksu Ekonomicznego (IE) oraz indeksów rodowodowych dla rasy polskiej holsztyńsko-fryzyjskiej. Dla…
Jaką moc ma kefir?
Kefir to fermentowany napój mleczny wytwarzany z użyciem tzw. ziaren kefirowych. Ma wiele właściwości prozdrowotnych – m.in. jest bardzo dobrym…