
Prezes: Jan Zawadzki
Dyrektor Biura: Mieczysław Kopiczko
e-mail: m.kopiczko@pfhb.pl
tel. 661 808 003
adres: Jeżewo Stare 30, 16-080 Tykocin
NIP 7191576943 | REGON 525573034 | KRS 0001041671
Sąd Rejonowy w Białymstoku, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
numer konta do wpłat: 72 1600 1462 1735 4681 2000 0001
Zostań członkiem naszego związku!
Chcesz do nas dołączyć? Pobierz plik, wydrukuj. Wypełnioną deklarację członkowską przekaż nam osobiście lub wyślij na nasz adres:
Regionalny Związek
Producentów Mleka
i Hodowców Bydła na Podlasiu
„deklaracja członkowska”
Jeżewo Stare 30
16-080 Tykocin
Aktualności związkowe:
Naprzód wbrew przeciwnościom!
Stare chińskie przysłowie, a może raczej przekleństwo, mówi: „obyś żył w ciekawych czasach”. Niestety, wszystko wskazuje na to, że właśnie w takim…
Premie dla młodych rolników – wnioski od 31 marca
O 150 tys. zł na rozpoczęcie samodzielnego gospodarowania będzie się można starać w Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa od 31 marca do…
Jakie cielę, taka krowa
To hasło przyświecało warsztatom, które 22.03 br. odbyły się dla hodowców Zachodniego Pomorza na fermie Dębina należącej do Zakładu Doświadczalnego…
Delikatny spadek na GDT
Od stycznia bieżącego roku na platformie GDT utrzymywał się trend wzrostowy. Pierwszy raz został wyhamowany w połowie marca, kiedy to indeks odnotował…
Wiosenne spotkanie śląskich hodowców
Śląski Związek Hodowców Bydła w dniu 22 marca zorganizował spotkanie szkoleniowe dla hodowców. Spotkanie odbyło się w Goleszowie. Uczestniczyło w nim…
Żyć jak krowa
Wykrycie pacjenta cierpiącego na boantropię powinno być dość łatwe. Może on chodzić na czworakach i żuć trawę. Boantropia to zaburzenie psychiczne, w…
Ziarno kukurydzy w żywienia bydła mlecznego
Kiszonka z kukurydzy jest kluczowym komponentem dawek pokarmowych w stadach krów mlecznych. 16 marca w Wysokiem Mazowieckiem w zagłębiu mlecznym…
Szkolenia w zakresie projektu „A2A2 nowa droga produktów mlecznych...
Szkolenia w zakresie projektu „A2A2 nowa droga produktów mlecznych – zastosowanie selekcji genomowej w produkcji żywności o obniżonej alergenności”…
Pytanie dnia: jak dodać nowego pracownika do gospodarstwa SOL?
W SOLu jest kilka rodzajów pracowników. W każdym gospodarstwie obowiązkowy jest GUG, czy Główny Użytkownik Gospodarstwa, którym staje się…
Lekcja z Federacją
W siedzibie Regionu Oceny Wschód w Jeżewie Starym 14 marca odbyła się pierwsza lekcja z Federacją. Gościliśmy uczniów klasy drugiej i trzeciej profilu…